na kratko o nas

Naša zgodba

Restavracija

Ne daleč od Bovca, v samem središču alpske vasice Log pod Mangartom in v bližini svetovno znane reke Soče, se nahaja restavracija z dolgo in bogato zgodovino, ki je v letu 2019 v prenovljeni podobi ponovno odprla svoja vrata. 

Šef Tomaž Sovdat in njegova Yuki sta stari gostilni vdahnila nov, svež koncept s pridihom starega. 

Kaj o nas pravijo naše stranke

“Fine dining in a stunning, unexpected location.”

Beautifully prepared and presented meal in the shadow of majestic Mt. Mangart. Heard about Tomaž’s place by chance and stopped in route to Bovec for what turned out to be one of our best dining experiences in Slovenia.

Tomaž in Yuki

Tako kot je posebna njuna kuhinja, je posebna tudi njuna zgodba. Tomaž si je že od malih nog želel postati kuhar. Svojo pot je začel v Bovcu, nato pa jo nadaljeval v Italiji, kjer se je srečal z visoko kulinariko.

Po povratku v domovino je najprej delal v Gostilni As v Ljubljani nato pa je tri leta ustvarjal v Hiši Franko. Prav tam je spoznal svojo življenjsko sopotnico Yuki, Japonko, ki jo je slovenka kulinarika tako premamila, da se je odločila ostati v Sloveniji.

Skupno zgodbo sta sedem let pisala v hotelu Dobra Vila Bovec, decembra 2019 pa sta obrnila nov list. Včasih vaška gostilna je tako danes postala več kot to, a hkrati ohranila svoj občutek domačnosti in topline.