na kratko o nas

Naša zgodba

Restavracija

Ne daleč od Bovca, v samem središču alpske vasice Log pod Mangartom in v bližini svetovno znane reke Soče, se nahaja restavracija z dolgo in bogato zgodovino, ki je v letu 2019 v prenovljeni podobi ponovno odprla svoja vrata. 

Šef Tomaž Sovdat in njegova Yuki sta stari gostilni vdahnila nov, svež koncept s pridihom starega. 

Kaj o nas pravijo naše stranke

“Fine dining in a stunning, unexpected location.”

Beautifully prepared and presented meal in the shadow of majestic Mt. Mangart. Heard about Tomaž’s place by chance and stopped in route to Bovec for what turned out to be one of our best dining experiences in Slovenia.

Vivi

Preberite kaj o nas menijo na znani spletni strani Vivi – izbor okusov.

Tomaž in Yuki

Tako kot je posebna njuna kuhinja, je posebna tudi njuna zgodba. Tomaž si je že od malih nog želel postati kuhar. Svojo pot je začel v Bovcu, nato pa jo nadaljeval v Italiji, kjer se je srečal z visoko kulinariko. 

Po povratku v domovino je najprej delal v Gostilni As v Ljubljani nato pa je tri leta ustvarjal v Hiši Franko. Prav tam je spoznal svojo življenjsko sopotnico Yuki, Japonko, ki jo je slovenka kulinarika tako premamila, da se je odločila ostati v Sloveniji. 

Skupno zgodbo sta sedem let pisala v hotelu Dobra Vila Bovec, decembra 2019 pa sta obrnila nov list. Včasih vaška gostilna je tako danes postala več kot to, a hkrati ohranila svoj občutek domačnosti in topline.

Restavracija Mangrt v medijih

Kuharska mojstra Tomaž in Yuki sta za oddajo Pišek TV prikazala pripravo makronov z jetrnim patejem in ocvrtega piščanca po japonsko.

Članki o naši restavraciji

Bi vas zanimalo prebrati zgodbo o Slovenki, ki živi ob vznožju gore Fidži? Mene zagotovo bi. In povsem enako sem razmišljala, ko sem hotela spoznati Yuki Sovdat Nakao. Japonko, ki živi ob vznožju Mangarta. 

Po uveljavitvi v izvrstnih kuharskih ekipah, tako pri Ani Roš kot v restavraciji Dobra vila v Bovcu, se je kuharski mojster Tomaž skupaj z ženo Yuki odločil za samostojno podjetniško pot.

Zaprto od 4.2. do 7.3.

Cenjeni gostje, obveščamo vas, da bo naša restavracija zaprta od 4.2. do 7.3.2024 zaradi letnega dopusta.