na kratko o nas
Ne daleč od Bovca, v samem središču alpske vasice Log pod Mangartom in v bližini svetovno znane reke Soče, se nahaja restavracija z dolgo in bogato zgodovino, ki je v letu 2019 v prenovljeni podobi ponovno odprla svoja vrata.
Šef Tomaž Sovdat in njegova Yuki sta stari gostilni vdahnila nov, svež koncept s pridihom starega.
Kaj o nas pravijo naše stranke
Tako kot je posebna njuna kuhinja, je posebna tudi njuna zgodba. Tomaž si je že od malih nog želel postati kuhar. Svojo pot je začel v Bovcu, nato pa jo nadaljeval v Italiji, kjer se je srečal z visoko kulinariko.
Po povratku v domovino je najprej delal v Gostilni As v Ljubljani nato pa je tri leta ustvarjal v Hiši Franko. Prav tam je spoznal svojo življenjsko sopotnico Yuki, Japonko, ki jo je slovenka kulinarika tako premamila, da se je odločila ostati v Sloveniji.
Skupno zgodbo sta sedem let pisala v hotelu Dobra Vila Bovec, decembra 2019 pa sta obrnila nov list. Včasih vaška gostilna je tako danes postala več kot to, a hkrati ohranila svoj občutek domačnosti in topline.
Kuharska mojstra Tomaž in Yuki sta za oddajo Pišek TV prikazala pripravo makronov z jetrnim patejem in ocvrtega piščanca po japonsko.
Bi vas zanimalo prebrati zgodbo o Slovenki, ki živi ob vznožju gore Fidži? Mene zagotovo bi. In povsem enako sem razmišljala, ko sem hotela spoznati Yuki Sovdat Nakao. Japonko, ki živi ob vznožju Mangarta.
Po uveljavitvi v izvrstnih kuharskih ekipah, tako pri Ani Roš kot v restavraciji Dobra vila v Bovcu, se je kuharski mojster Tomaž skupaj z ženo Yuki odločil za samostojno podjetniško pot.
Restavracija Mangrt
Log Pod Mangartom 57
5230 Bovec
Cenjeni gostje, obveščamo vas, da bo naša restavracija zaprta do 8. 12. 2024 zaradi letnega dopusta.